Ollaan päästy remontissa ja rakentamisessa muutamassa kohdassa seinäpintojen päällysteisiin. Autotallissa on valmiit seinät (ei koske vanhan puolen seinää) hiottu ja maalattu pariin kertaan valkoisella maalilla. Patterien kannattimet on asennettu ja nyt seinät vain vailla putkimiehen käyntiä.

Ulkopuolella on julkisivu saanut vuorauksen ja rakennustelineet rakennettu pihan puolen seinän puolelle, jossa vuorilautojen laittaminen jatkuu seuraavaksi.

Tuvan seinät on tapetoitu.

On kiva, kun pintoja valmistuu näin reippaaseen tahtiin. Tulee heti monta kohtaa paljon valmiimman näköiseksi.

10833705045_c80b2d81ab.jpg

Julkisivun ulkovuoraus aloitettu. Itse kyhätyt rakennustelineet ovat ulkonäöstään huolimatta tukevat. Vuorilaudat maalattiin kertaalleen muun talon sävyisellä maalilla jo kesällä. Nyt on maalia tupsuteltu naulojen päällee, sekä lautojen päihin.

10833408653_ef65f23b41.jpg

Julkisivu valmis. Taas kääntyy ohikulkijoiden päät. Enää puuttuu listoja, ikkunanpieliä, räystäät ja rännit (väliaikaiset putket eivät ehkä ole niin kauniita, että ne jäisivät pysyviksi) sekä kokonaan uusi maali koko talon osalta. Huomioitavaa on myös kuvassa näkyvä pihavalaisin. Niitäkin on tässä syksyn kuluessa asennettu paikoilleen seitsemän. Nyt näkee hyvin. Yhdestä puuttuu vielä sähkö, koska sen johdot oli piilotettu maahan muutama vuosi ennen laajennuksen aloittamista ja oli jo ehtinyt johdon paikka unohtua. Jouduttiin lainaamaan metallinpaljastinta, että johto löytyi. Nyt voisi senkin valaisimen laittaa palamaan.

10833408603_f6f0f8b06e.jpg

Kaksi vuotta sitten Kodin Terrasta ostettu tavistapetti tuli tuvan seinälle. Tuvasta taisi tulla nyt sali, sen verran hienoa tapettia tuo on.

10834310975_1be98debde.jpg

Tapettimestari työn touhussa. Vanha pahvinen tapetointipöytä ei ole enää ihan priimakunnossa, mutta se saatiin käyttökelpoiseksi pienellä teippauksella. Tapetti oli perinteinen paperitapetti, johon levitettiin liisteri vettymään ja sitten vuota seinälle. Helppoa.

10833408623_b1e835c402.jpg

Tupa tapetoit ja kalusteet kannettu paikoilleen. Tai osa vain. Koska tupaan on myös tulossa laajennus, ei vielä voi tietää, mikä tulee minnekin, joten kaikkia kalusteita ei vielä laiteta paikoilleen. Eikä seinille kiinnitetä mitään muuta kuin verhotanko. Apumies sai naapurista synttärilahjaksi työkalupakin - ehkä pienenä vihjeenä reippaampaan rakennustahtiin.