Suurempaa remonttia tai oikeastaan rakennustyömaata odotellessa voi suunnitella ja haaveilla jostain vähän pienemmästä. Ja miksei myös suuremmasta.

Alakertaan menevä rappukäytävä on pientä pintaremonttia vailla. Rappuset on maalattu viime kesänä Betolux-maalilla kolmeen kertaan ja uusi tapettikin on jo hankittu. Vanhat tapetit pitää vielä repiä pois ja tasoittaa seinä, että pääsisi aloittamaan tapetoinnin. Sen lisäksi on tarkoitus maalata kaide. Tämä pikkuremontti hoituu varmaan tämän talven aikana.

rappuset.jpg

Alakerran käytävä odottaa suurempaa remonttia. Eli lattia täytyy piikata pois ja valaa uudelleen. Seinillekin tarvitsisi tehdä jotain. Uusia ja vanhoja putkia risteilee katonrajassa. Ainakin ne vanhat vesiputket voisi poistaa. Tämä kaikki sitten joskus. Siihen asti mennään pahvipäällysteisellä lattialla kera tapettipaikkojen sekä putkiviidakolla.

kaytava.jpg

kaytava2.jpg

Käytävän päässä oikealla on ovi varastoon ja kellariin. Siellä on tarvetta väliseinän kaadolle, lattian uusimiselle, seinien käsittelylle ja varastohyllyjen tekemiselle. Tämäkin on tulevaisuuden urakka.

ovikellariin.jpg

Pukuhuone on kokenut täysremontin vuonna 2005. Seinien ja katon paneelit on käsitelty Osmocolorin puuvahalla, jonka vaalea väri ei ole tarpeeksi vaalea. Seinät ja katto pitäisi siis maalata valkoiseksi. Tämäkin kenties tämän talven aikana.

pukuhuone.jpg

Pesuhuone ja sauna on myös remontoitu lattian alta kattoon vuonna 2005. Vain saunan seinäpaneelit jätettiin tuolloin uusimatta, sillä ne oli vaihdettu paria vuotta aiemmin vesivahingon yhteydessä. Siis saunan seinäpaneeleiden vaihto on aiheellista ja samalla kertaa lauteiden muokkaus hieman lapsiystävällisemmiksi. Seinät ja lauteet saavat samalla tummansävyisen käsittelyn.

Pesuhuoneessa on myös aikomus käsitellä listat tummalla ja katto kenties valkoisella. Ainakin pesuhuoneen listat joutuvat käsittelyyn nyt talven aikana, kaikki muu muutaman vuoden päästä.

pesuhuone.jpg