Tilattiin 3.3 kuutiota betonia ja apumies paikalle perjantai-iltapäiväksi. Sitä ennen vastaava mestari kävi tekemässä raudoitustarkastuksen.

Betoniauto saapui minuutilleen tilattuun aikaan. Sitä ennen oli pumppuauto arkkeerannut itsensä pihaan ja innokkaat työmiehet ja yleisö odottivat jo malttamattomina.

Pumppuautosta pumpattiin betonit anturaan ja samalla tärytettiin vuokraamon vibralla ilmakuplat pois. Sen jälkeen betonin pinta hierrettiin tasaiseksi, jonka jälkeen juotiin pullakahvit.

Betonia oli juuri sopiva määrä ja hetken jo pelättiin, että se loppuu kesken. Mutta riitti juuri. Ylijäämää ei tullut ja rouva, joka kuvitteli tekevänsä ylijääneestä betonista parit omat askartelut, sai tyytyä katselemaan pientä kivien sekaista betonikökköä ja toteamaan, että taitaa tehdä omat askarteluvellit betonimyllyn kanssa toisena päivänä.

Anturavalu jätettiin kolmeksi vuorokaudeksi kuivumaan, jonka jälkeen muottilaudat voi ottaa pois. Pitääkö tässä nyt kolme päivää vain pyöritellä peukaloita, vai mitä sitä tekisi?





Anturamuottiin tehty raudotus - vastaavan mestarin tarkastama.



Innokasta yleisöä.



Betoniauto saapuu minuutilleen sovittuun aikaan.



Pumppuauton puomi. Kaksivuotias väitti tätä kaivinkoneeksi.



Betoni ohjataan muottiin ja samalla tärytetään ilmakuplat pois.



Betonin pinta hierretään tasaiseksi. Apulainen tarkkailee kahden ämpärin kanssa.