Seuraavaksi rakentamisessa on vuorossa välipohjan valu. Liittolevyt on tilattu ja niiden saapumista odotellessa on aikaa pihatöille ja kaikenlaiselle pikkuhommalle.  Multaa tuli melkein seitsemän tonnia ja sitä on kärrätty istutusalueille rikkinäisellä kottikärryllä. Sitä ennen on tietysti pitänyt kaivaa niiltä alueilta pois soraa ja savea. Helppo homma lapiolla. Ehjä kottikärrynpyörä tietenkin helpottaisi hommaa. Sellainen ehkä ostetaan tänään. Sen lisäksi on siivottu epämääräisiä lautapinoja taapeleiden vierestä ja tehty niistä polttopuita. Lautojen siivoamista sekä mullan kärräämistä ja kaivamista jatketaan vielä tänään. Sitten lähdetään synttärikahveille.

7763579198_4b86725ce8.jpg

Liittopeltien tukiraudat on laitettu kiinni vanhaan seinään.

7763579150_7c833bc590.jpg

Pumppukaivoon on asennettu uppopumppu. Sen tarkoitus on pumpata pois salaojista kertynyttä vettä. Toistaiseksi kaivossa on halvin robinhood-malli, mutta se on tarkoitus jossain vaiheessa vaihtaa oikeaan pumppuun.

7763579074_e8224a59db.jpg

Välipalatauko kesken maansiirtotöiden. Kiva kun niitä kaivantoja ei enää ole ja lapset saavat olla nyt myös työmaan puolella. Ja kyllä ne ovat olleenkin. 'En ole ehtinyt leikkimään naapurin tyttöjen kanssa, kun on ollut niin paljon noita hommia työmaalla.'

7763579004_dab9e82da7.jpg

Istutusaluetta kaivettu pihan reunalle. Pois on kaivettu soraa ja reunalle on laitettu suodatinkangas, johon päälle laitettu vähän sitä soraa ja savea. Samalla tuumaillaan kuinka pitkälle sitä uskaltaa kaivaa, koska tuosta jostain on vielä myöhemmin kaivinkoneen kaivettava salaojan poistoputki. Ja taustalla näkyvä lautataapeli ei ole oma vaan naapurin.