Suunnitellut päivittäiset blogipäivitykset jäivät sitten heinäkuulta väliin syystä että Vuodatus ei ollut toiminnassa. Nyt sitten yritetään muistella talon laajennusosalla tapahtunutta ja kirjoitetaan kaikki mitä muistetaan. Paljonhan on tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Aikataulusta ollaan jäljessä viikko ja se ei ole paljon se. Aikataulun venähtämisen syynä on työmien kahden viikon työt oikeassa työpaikassa ja parin päivän ajaksi voimat vienyt flunssa, jonka vuoksi aikaa vietettiin rakennustyömaan sijasta sohvan nurkassa.

Koska kaivinkone ei ollut enää pihalla, täytyi pohjan soratäyttö tehdä käsin lapioiden. Kuorma-auto kippasi sorat valmiiksi kuoppaan, mutta enemmän sitä oli anturan ulkopuolella kuin sisällä. Soran kärräämistä kottikärryillä ja taas putosi painoa pari kiloa.

Kun pohjan sisätäyttö oli tehty, kutsuttiin paikalle muurari. Ammattimies muurasi alakerran seinät harkoista muutamassa päivässä. Mies toimi apupoikana: kantoi harkkoja, halkaisi niitä rälläkällä ja teki kaikkea mahdollista, mitä mestari käski. Joka illaksi tuli kotiläksyjä, joten päivät venyivät. Aamulla oli herätys klo 5:25 ja työt alkoivat kuudelta. Työmaalta pyrittiin kuitenkin pois jo kahdeksan aikaan illalla.



Pohjan sisätäyttö tehtiin lapiolla ja kottikärryillä.



Alakerran seinät muurattu harkoista.



Seinien raudoitusta.

Rakennustyömaan ympärille tehtiin heti alussa aitoja, etteivät lapset - tai kukaan muukaan asiaton - pääse juoksemaan suoraan työmaalle. Lapset ovat kunnioittaneet aitoja hyvin ja pysytelleen alueen ulkopuolella. Rouva sen sijaan oikaisee usein työmaan poikki jo ihan senkin takia, kun on kiva katsoa mitä siellä tapahtuu. Ja varoituksista huolimatta sitten kerran kaatui raudoitusverkon päälle kun ei katsonut minne astuu. Suurempaa vahinkoa ei sattunut, mutta katkenneita kynsiä, mustelmia ja verta oli varpaista leukaan saakka. Edelleenkin rouva tahtoo oikaista siitä raudoitusverkon päältä, mutta nyt kyllä jo ymmärtää katsoa miten siitä menee, varsinkin kun jalassa on usein vain varvastossut.



Aita työmaalle johtavalla polulla.


    
Erään helteisen työpäivän jälkeen tuli uni helposti.

Alakerran seinien jälkeen muurattiin kahdelle sivulle tukimuurit. Muurien jälkeen valettiin autotallin ovenylityspalkki, johon oli tehty asianmukainen raudoitus. Sen jälkeen on ollut kaikenlaista pikkupuuhaa ja siivoamista. Muurien ympärille on laitettu huopaa ja rakennuksen ympärille salaojittavaa eristettä.  Piha pitää tyhjentää tavarasta ja viemäriputket asentaa seuraavaksi, koska kaivinkone tulee ensi viikonloppuna tekemään täytöt ja muotoilemaan pihan.



Muurit on muurattu autotallin oven kummallekin puolelle.



Autotallin ovipalkin raudoitus.



Tukimuurin alaosaan on laitettu huopa.



Autotallin ovipalkki on valettu.



Rakennusmies tekee alustavia tarveainelaskelmia.