Koska täydellinen keittiöremontti on tehty vuonna 2007, ei keittiössä ole varsinaista remontin tarvetta toivottavasti ihan lähivuosina. Vain massiivitammipuiset työtasot tarvitsevat puolen vuoden välein hoitotoimenpiteitä. Tai niin luki tammitasojen mukana tulleessa ohjelappusessa.

IMG_2071.jpg picture by pupupossu

Meillä kuitenkin tasot kunnostettiin ensimmäisen kerran eilisen ja tämän päivän aikana. Eli hoitoväli venyi melkein kolmeen vuoteen. Tasot olivatkin jo päässeet karmeaan kuntoon parista eniten käytössä olevasta kohdasta. Olivat kuluneet ja metallisista purkeista oli kosteaan pintaan jäänyt renkaan kuvia. Lisäksi tammen oma väri ei enää miellyttänyt silmää. Tosin se olikin vain kokeeksi tarkoitettu sävy.

IMG_2075.jpg picture by pupupossu

Ensin tasot tyhjennettiin tavarapaljoudesta. Sen jälkeen mies hioi ne uutuuttaan kiiltelevällä kulmahiomakoneella jos se nyt oli kulmahiomakone,  hiomakone kuitenkin. Tämän jälkeen pinta imuroitiin ja pyyhittiin ja päälle levitettiin kahteen kertaan puuvillakankaalla Liberon spriipohjainen kuultomaali, sävyltään pähkinä. Kuultomaalin annettiin kuivua levitysten välissä kaksi tuntia.

Kuultomaalikäsittelyn jälkeen päälle levitettiin myös puuvillakankaan avulla Durawood interior oil öljyä, sävy natural. Öljyn annettiin tunnin verran imeytyä, minkä jälkeen se tasoitettiin harjaamalla muoviharjalla.

IMG_2087.jpg picture by pupupossu

Lopputulos on hyvä, muttei täydellinen. Täydellinen tasaisuuden ja kiillon osalta sekä renkaankuvien ja kuluneisuuden häviämisen osalta. Sävy ei ole kuitenkaan vielä ihan se oikea. Tällä kertaa ei kuitenkaan käytetty aikaa oikean tummuusasteen löytämiseen, vaan seuraavalla kunnostuskerralla lisätään väriä. Tämä haalea pähkinä kuitenkin miellyttää meidän silmää enemmän kuin luonnontammi.

IMG_2085.jpg picture by pupupossu

Seuraavan kerran tasot on tarkoitus hoitaa jo vuoden päästä. Etteivät pääse ihan niin pahasti kulahtamaan välillä. Ja saadaan sitä tummuuttakin lisää niihin.

IMG_2086.jpg picture by pupupossu