Remontti tuvassa on edennyt hyvin. Seinästä poistettiin pari kerrosta levyä ja laudoitus. Sen jälkeen vanhat purueristeet poistettiin tulevan ikkunan ja oven kohdalta. Sotkuista puuhaa. Koska eristeet olivat vuosien kuluessa vajonneet, päätettiin poistaa purut koko seinältä ja laittaa tilalle Ekovillaa. Mitään ikäviä yllätyksiä ei seinästä löytynyt. Purun seassa oli lankarullien puolia, joten puru on varmaan peräisin lankarullapuolatehtaasta.

Lisättiin eristeen paksuutta ja tehtiin viiden sentin lisäkoolaukset ulkoseinään. Ikkunan ja oven yläpuolelle laitettiin tueksi kertopuupalkit. Ikkuna-aukosta sahattiin ulkolaudoitus ja ikkuna asennettiin pailoilleen. Oviaukosta joutui piikkaamaan betonia, joka jäi epämääräisen epätasaiseksi, joten siihen valettiin pieni kynnys.

Putkimies kävi katkaisemassa vanhojen lämmityspattereiden putket ja sähkömies on vetänyt johtoja paikoilleen. Seinälle tulevat kipsilevyt on jo ostettu ja nyt ne odottavat seinälle asentamista.

Koska tuvassa on vielä televisio ja sohva (ja pari muutakin huonekalua) ja sitä telkkaa katsellaan aina iltaisin, on huone siivottava jokaisen remonttipäivän jälkeen. Melkoinen ylimääräinen työ, mutta toisaalta työmaa pysyy siistinä ja remontoiminenkin on mukavampaa.

photo 301sahanpurutpoistettuosittain_zps5a84b9cb.jpg

Ikkunan kohdalta purut poistettu, muualla vielä laudoitus paikoillaan.

photo 306klubiaskilattiaeristeidenvaumllissauml_zps4c242392.jpg

Tämän seinän välistä löytyi vain yksi vanha Klubiaski.

photo 309sahanpurunpoistamista_zps99ed7db8.jpg

Purut poistettiin vähän kerrallaan pahvia repimällä ja rikkalapion avulla jätesäkkiin. Seinästä poistetut purut kierrätetään välipohjaan eristeiksi syksyllä, kun siellä olevat ampiaispesät ovat hiljentyneet.

photo 310eristeitaumllaitettusaumlkkiin_zpseeb77c84.jpg

Vaikka purut poistettiin varovasti, oli sotku melkoinen.

photo 311telkankatseluakuneristeetpurettu_zpsbe798d91.jpg

Lapset ovat katsoneet telkkaa vain kerran koko tuparemontin ajan.

photo 317reikaumlon_zps32849b88.jpg

Osaan seinästä on jo uudet Ekovillat laitettu. Ikkuna-aukko sahattu.

photo 321ikkunastatuetpoistettu_zps69026d0b.jpg

Uusi ikkuna on paikoillaan. Kertopuupalkki ikkunan yläpuolella. Uudet viiden sentin lisäkoolaukset on tehty osittain.

photo 326uusiikkunajauusiovi_zps6577d027.jpg

Myös oviaukko valmis ja ovi pailoillaan. Uuden oviaukon ansiosta talon sisälle saa hyvän viilentävän läpivedon helteillä.

photo pihamoumlkiltaumlpaumlin01_zps49b696d3.jpg

photo pihamoumlkiltaumlpaumlin04_zps581631b9.jpg

Talo ulkopuolelta ennen ja nyt.