Talossa oli alkuperäisenä komistuksena avotakka. Josta ei ole ollut mitään iloa lämmityksen kannalta ja joka oli vielä kaiken lisäksi ruma ja iso pölynkerääjä.

Elokuussa tupa tyhjennettiin tavaroista ja suurimmasta osasta huonekaluja. Paikalleen jääneet kalusteet suojattiin vanhoilla lakanoilla ja oviin laitettiin suojamuovit.

Vanhan takan purkamisesta tuli hurjan paljon pölyä ja sotkua. Purkamisessa ehjinä säilyneet tiilet käytettiin mansikkamaan aidan rakentamiseen. Kaatopaikalle vietiin purkujätettä neljä peräkärryllistä. Vanhasta kipinäsuojasta tuli köynnöstuki leikkimökin seinälle.

Vanhan takan tilalle tuleva leivinuuni valmistui osa kerrallaan ammattitaitoisen muurarin käsissä

.

Lopullisen valmistumisen jälkeen uunia kuivatettiin neljä viikkoa. Uunin sisällä kuivatustehtävää hoiti tietokoneen tuuletin, joka otti virtansa akusta.

Kuivatuksen jälkeen, syyskuun puolivälissä, muurari tuli tekemään ensimmäiset tulet. Sen jälkeen uunia kuivattiin pitämällä peltiä auki ja laittamalla uuniin pienet tulet 1 - 2 kertaa päivässä. Uunin lopullisen kuivumisen pystyi tarkistamaan nuohousluukuista: jos luukun pintaan muodostui tulien aikana vettä, oli uuni vielä liian märkä tosikäyttöön.

Nyt kun uunin valmistumisesta on kulunut kolme kuukautta, on nuohousluukut pysyneet kuivina ja pesään on voinut laittaa kunnon tulet ja pellin sulkea. Ja hyvin lämmittää.

Uunissa on vielä pientä viimeistelypuuhaa. Hiukan maalaamista, muutama lista ja laatoitus uunin edustalle on tarkoitus tehdä ensi talven aikana.