Talon laajentamisen suunnittelu alkoi hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Tähän väliin on mahtunut rakennuspiirrustuksia, suunnittelutarveratkaisun hakemista ja rakennusluvan hakemista. Tie ei ole ollut helppo ja nopea, reippaasta alusta huolimatta. Milloin puuttui tiehoitokunnan hyväksyntä, milloin leima ja milloin mitä. Lupa on nyt kuitenkin saatu (melkein kolmen kuukauden jälkeen hakemisesta, vaikka kahdessa viikossa se luvattiin) ja huomenna pidetään palaveri siitä, missä järjestyksessä ja miten aloitetaan. Jännittää vähän.

Viimeisen kuukauden aikana on paperisodan lisäksi tapahtunut jotain näkyvääkin. Talvella kaadetut tukit on sahattu laudoiksi hyvän talkooväen avustuksella huhtikuun loppupuolella. Lautojen sahauspäivä oli sateinen ja kahden päivän sijasta sahaukseen menikin vain yksi pitkä päivä. Hyvä niin, vaikka ilmoitus pitkästä sahauspäivästä tuli vasta sinä kyseisenä päivänä, jolloin on melkein mahdotonta saada ketään paikalle. Apua kuitenkin saimme tarpeeksi ja tukit sahautuivat laudoiksi. Lautojen kuljettaminen sahauspaikalta meidän pihalle ei sujunut sekään ongelmitta. Sahauspaikan lähellä oli huonossa kunnossa oleva mäki, jonka yli ei traktori jaksanut painavaa kuormaa vetää. Apu saatiin sukulaiselta, jolla oli tehokkaampi traktori, millä painavat kuormat vedettiin mäen päälle. Nyt on neljä kuormaa lautoja tuotu omalle pihalle ja ne on taapeloitu kuivumaan ja odottamaan käyttöä.







Seuraava tehtävä oli väliaikaisen 'autotallin' kokoaminen. Saatiin lainaksi pressutalli, joka on nyt kasattu takapihalle. Vajaa on tyhjennetty pitkin kevättä ja eilen lastattiin auton takakontti täyteen jäteasemalle menevää tavaraa ja vietiin osa  vajan sisällöstä väliaikaistalliin, jota Hannun talliksi kutsumme.

Tänään on vuorossa vajan purkaminen. Tätä huonokuntoista ja rumaa vajaa ei tule ikävä. Säilytyspaikkanakin se oli vähän hankala, mutta niin vain 11 vuotta oli käytössä. Kun vaja on saatu maan tasalle, on vuorossa kenties parvekkeen hävittäminen. Ja koska sitä ei kohta enää ole, on siellä käyty nyt useita kertoja päivässä. Vaikka se ei ole käytössä moneen vuoteen ollutkaan. Tätäkään ei tule ikävä - ainakaan kovin paljon.