Torstaina kävi kaivinkonemies katsomassa pihaa ja sovittiin, että kone tulee pihalle sunnuntaina ja kaivuutytöt alkavat maanantaina tai viimeistään tiistaina.

Vajaa on purettu jo viikolla katon verran. Lauantaina purkamishommissa tuli pitkä päivä, mutta nyt se on lattiaa vaille poissa. Perustuksiahan tuossa ei ole, vaan se on rakennettu suoraan maan päälle, joten enää on lattialautojen poistamista tälle päivälle. Ja tietysti naulojen nyppimistä ja siivoamista.

Talteen on vajasta saatu runsaasti polttopuita seinäpaneeleista, jonkin verran lankkuja rakennustelinetarpeiksi ja kattotuolit myöhempää käyttöä varten. Vajan nosto-ovi annettiin naapurille ja kattopellit sekä vesikourut otettiin talteen. Tietysti jätettäkin tulee jonkin verran, mutta taitaa olla kattohuopaa lukuun ottamatta kierrätettävää. Jos elettäisiin kuten ennen, joku suoristaisi kaikki poistetut naulat ja käyttäisi ne uudelleen. Niin ei kuitenkaan tehdä, vaan mennään naulakauppaan ja ostetaan uusia.

Tänään on vuorossa lattian poisto. Sen lisäksi on siirrettävä kaivinkoneen tieltä erilaisia asioita: pihalaattoja, kiviä, vähän multaa, pari kasvia ja kaikenlaista irtotavaraa.

7325581574_20ac51fd4b.jpg

7325581670_437fe81ce9.jpg