Viimeiset pari viikkoa on kulunut kattotuolien osien valmistamisessa ja kaikenlaisissa hanttihommissa. Vettä on tullut urakalla ja joka päivä. Ärsyttävää kun sähkötyökalut (lue sirkkeli) on pihalla ja työt keskeytyvät sadekuuron tai usein myös pitkäaikaisen sateen vuoksi. Tämä syyskuu on ollut sateisin 50 vuoteen ja sen kyllä huomaa. On ollut useampi sellainen päivä, kun on satanut koko päivän, eikä sirkkeliä silloin ole voinut esille kaivaa. Paljon ei rakentajaa lohduta se, että on normaalia lämpimämpää.

Yksi sateeton päivä oli sentään ja se kului ulkoverhouslautojen puunsuojakäsittelyyn. Laudat höyläytettiin paikallisessa yrityksessä paneeleiksi edellisellä viikolla ja laitettiin takaisin taapeliin pressun alle odottamaan poutapäivää. Lauantaina sitten kului Pinotexia 9 litran pönttö ja puolen päivän aikaan piti käydä paikallisessa kaupassa ostamassa lisää. Merkki oli toinen ja hankalampaa levittää, mutta pääasia on, että laudat tuli suojattua. Nyt ne ovat jälleen pressun alla taapelissa odottamassa loppusijoituspaikkaa. Mainittakoon myös, että pressuja on pitänyt hankkia muutama lisää, sen verran nyt joka paikka likoaa.

Ikkunatarjouksia on myös pyydetty useammalta toimittajalta. Osalta tarjous tuli heti, osalta parin päivän päästä ja viimeistä vielä odotellaan. Mutta koska ikkunoiden toimitusaika on jonkin pituinen, ei viimeistä tarjousta enää odoteltu, vaan ikkunat tilattiin Heinolan Työkeskuksesta. Käytiin siellä paikan päällä katsastamassa malli-ikkunoita ja vaikuttivat ihan hyviltä.



Pinotex-puunsuoja-aine. Tätä piti yhdessä levittää, mutta rouva onnistui jotenkin luistamaan urakasta.



Ihillaan ja katsellaan käsiteltyjä ulkoverhouslautoja.