Seinien ja katon tasoitus on jatkunut pitkin viikkoa. Tuntuu loputtomalta savotalta.
Onneksi nyt alkaa jo näkymään valoa tunnelin päässä. Rikkoontuneet kipsilevyt on saatu vaihdettua ja saumat on kitattu ja hiottu. Tasoitushommat on tällaiselle amatöörille aikaa vievää puuhaa, kittiä ja aikaa tuntuu kuluvan. Televisiossa remonttireiskan tekemänä se näyttää niin helpolta. Tosin homma on siinä mielessä palkitsevaa, että tehdessä kyllä oppii ja lopputulos näyttä hyvältä.

472554.jpg

Lauantaina oli vuorossa välitilan tasoittaminen. Välitilasta vanhojen laattojen poistamisen yhteydessä lähti paikoin noin sentin kerros vanhaa tasoitetta. Tasoittamiseen tarkoitettu pesuhuoneremontista ylijäänyt tasoitesäkki oli tietysti kovettunut käyttökelvottomaksi. Onneksi hommiin ryhdyttiin heti aamusta, joten rautakauppakin oli vielä auki.

472558.jpg

Sunnuntaina oli sitten vuorossa sähkötöitä. Keittiön kattovalaisin on joskus asennettu vanhan standardin mukaan keskelle keittiötä. Koska keittiön ruokapöytä tulee meille ikkunan eteen, haluttiin valaisinta siirtää hieman sivuun pöydän päälle. Keittiön sähköt on aikanaan vedetty välikaton kautta, joten ei auttanut kuin mennä välikatolle purujen sekaan ryömimään. Tila on todella ahdas johtuen sen mataluudesta ja paikallaan tehdyistä kattotuoleista, jotka tukineen täyttävät tilan tehokkaasti.
Porasin kattoon uuden reiän johdon läpivientiä varten. Onneksi johdossa oli varaa sen verran, ettei sitä tarvinnut vaihtaa. Vanha reikä tukittiin uretaanilla. Tämä homma onnistui melko helposti, mutta ei sovi ahtaanpaikan kammosta kärsiville. Todettakoon tähän vielä että sähkömies oli kytkenyt johdot jännitteettömäksi ennen muutostöitä.

Tarkastus hyväksytty.

472565.jpg

Seuraavaksi on vuorossa vielä hieman tasoitushommia ja sitten katon, ikkunanpuitteiden sekä seinien maalausta.