Talossa tapahtuu niin hurjaa vauhtia, ettei pysy päivityksien kanssa perässä.

Maanantaina saatiin talkooapua laittamaan ikkunat paikoilleen. Viisi ikkunaa - kaksi keskikokoista ja kolme pientä asennettiin paikoilleen. Autotalliin ei vielä ikkunoita laitettu, koska siellä on lattia kuivamassa valun jälkeen. Myös vanhaan osaan tuleva iso ikkuna jäi laittamatta - syystä, että sille ei ole vielä tehty aukkoa. Se on ehkä isompi homma kuin vain moottorisahalla aukko seinään, joten viimeisen ikkunan asennus jää ensi kesään.



Uusi ikkuna ja vanha ikkuna vierekkäin - kuin kaksi marjaa, vaikka ihan eri vuosikymmeniltä.



Ikkunoita paikoillaan rakennustelineen takana.



Yläkerran ikkuna-aukossa ikkuna, alakerrassa tuulensuojalevyä ja styroxia.


Tiistaina laitettiin autotallin ikkuna-aukkoihin styrox ja tuulensuojalevy, että autotallin lämpötilan saisi pysymään plussan puolella ainakin niin kauan kuin betoni on vielä märkä. Samalla rättioven tilalle rakentui laudasta ja styroxista seinä ja oviaukkoon laitettiin sukulaiselta lainaksi saatu vanha ulko-ovi. Autotalliin tulee oikeat autotallin ovet ensi kesänä. Autotallin lämmityksestä huolehtii mökiltä lainassa oleva sähköpatteri.



Autotallin oviaukon styroxseinä ja väliaikainen ovi. Rättiovi vielä paikoillaan, mutta nostettu ylös. Muovi oven edessä peittää betonista valetun luiskan.



Autotallin väliaikainen oviratkaisu sisäpuolelta katsottuna. Lattia on peitetty asiaankuuluvasti muovilla, ettei betoni pääse kuivamaan liian nopeasti.


Keskiviikko meni taapeleiden järjestämisessä ja suojaamisessa lumien tulon takia. Talvi tulee ja talvella on pihan perälle taapeleiden luokse hangessa tallaaminen rankkaa ja jos lunta tulee paljon, sitä ei jaksa kukaan edes kolata. Joten mahdollisesti tarvittaa puutavaraa on tuotu autotalliin varastoon ja laitettu taapeleissa päällimmäiseksi. Rankkaa hommaa. Keskiviikkona tuli puhelu, että sopiiko huomenna tulla kaivamaan traktorikaivurilla pihalle ne puuttuvat kaivannot. Se sopi. Tuolla se on nyt hommissa. Siitä lisää myöhemmin.



Traktorikaivuri on kaivanut ojan sadevesiviemärille. Edessä ahkera työmies tarkastaa ojan syvyyttä.