Tuvan remontti  jatkuu pikku hiljaa. Tosin nyt kun on lomaa, remonttivauhti on hiukan rivakampi. Syksy painaa päälle ja kukat pitäisi saada ulkoa pois ennen pakkasia, joten reippaampi tahti on vain hyvä.

Yksi sisäväliseinä on levytetty remonttilevyllä uudelleen. Pohjalla ollut monen tapettikerroksen (ja maalikerrosten) poistamisen jälkeen seinä jäi niin epätasaiseksi, että levytys oli ainoa järkevä vaihtoehto.

Putkimies kävi asentamassa yhden lämmityspatterin paikoilleen ja remonttimies on iltapuuhina tasoittanut autotallin kevytsoraharkkoseinää. Tasoitteen kuivuttua se hiottiin tasaiseksi. Seuraavaksi siellä on vuorossa toisen tasoitekerroksen levitys. Autotallin ikkuna-aukot ovat myös saaneet ikkunat. Tulee vähän luonnonvaloakin sisälle. Eikä näytä enää niin ikävältä ne styrokslevyillä ja tuulensuojalevyillä peitetyt aukot. Ulkopuolella on tapahtunut myös sen verran, että otsalautoja on laitettu katon rajaan. Sen jälkeen kun oli hävitetty sieltä ensin valtavan kokoinen ampiaispesä. Talohan alkaa näyttää jo ulkoapäinkin melkein valmiilta.

Leivinuunin ja uuden ulko-oven edustalta on lattia purettu pois, vaihdettu eristeet ja levytetty. Tarkoitus on laittaa alueelle laatat.

Tuvan puolella on jouduttu remontin takia purkamaan lattiaa myös melkein jokaisen seinän vierestä. Koska on vedetty sähköjä ja patterien putkia ja levytetty seiniä. Puretuista kohdista on poistettu vanhat eristeet ja uutta laitetaan tilalle. Samoin vanhat patterien putket sahataan pois. Vanhojen eristeiden seasta on löytynyt taas kaikenlaista sekalaista roinaa alkaen vanhasta osuusmeijerin voipaketista. Uuden eristyksen jälkeen on vuorossa levytys ja vanhan parketin takaisin asennus. Jos se vain onnistuu älykkäästi.

Pihalla on myös tapahtunut hiukan. Autotallin oven vieressä ollut roina-alue siistiytyi. Muurin edustalle laitettiin vähän lisäeristykseksi uretaanilevyä ja sen päälle reilu kerros soraa. Vähän istutuksia ja uusi pyöräteline ja alue on heti ihan eri näköinen kuin rikkaruohoinen ja roinainen savikasa.

9891132843_82c70227ca.jpg

Autotallin ikkunat asennettu ja välit tilkitty uretaanivaahdolla. Tukilaudat ovat ikkunoissa niin kauan kun uretaani kuivuu, ettei ikkunat muutu muodottomiksi ja lasit posahda rikki. Eli suunnilleen vuorokauden verran. Eli niitä ei ole ollut siinä enää moneen päivään.

9891133473_a3a9f07d38.jpg

Taustalla näkyy uusi lämmityspatteri ikkunan alla. Etualalla on reipas remonttimies.

9891205044_7a05ccdbc9.jpg

Autotallin oven edessä roikkuu vielä rättiovi. Oviaukossa on edelleen väliaikainen styrox/tuulensuojalevyseinä ja vanha kerrostalon ovi. Muurin edusta on tasoitettu ja istutettu ja polkupyörät ovat ojennuksessa uudessa pyörätelinessä.

9891132803_1023c3fe2f.jpg

Leivinuunin ja ulko-oven edustalta on lattia aukaistu siltä alueelta, mihin tulee laatoitus.

9891133883_64454c68eb.jpg

Uunin edusta viittä vaille valmis. Levyt on asennettu paikoilleen. Tällä hetkellä ne on jo ruuvattu kiinni ja välit on kitattu. Laatoitus tehdään vasta katon maalaamisen ja vanhan parkettilattian hiomisen ja maalaamisen jälkeen. Mustanharmaat isot lattialaatat löytyivät jo pari vuotta sitten rautakaupan alekorista.